Skip to main content

Brf Hovslagaren och Brf Vinnarkransen är två pampiga bostadsrätter om totalt 142 lägenheter som vi uppfört på den tidigare stallbacken vid Åby travbana. Hovslagaren innefattar 62 lägenheter med 4 200 kvm boyta och Vinnarkransen 80 lägenheter med 5 000 kvm boyta. Byggherre är HSB Mölndal.

Husen, som är på 3-10 våningar med kortsidan ut mot travbanan, är uppförda med prefabricerad betongstomme. Under husen ligger en halvt nedgrävd källare med garage, förråd och övriga serviceutrymmen.

På taket på respektive hus högsta del hittas en terrass med fantastisk utsikt åt alla håll. På terrassen finns även en utvändig jacuzzi, och denna del är bokningsbar.

På taket har vi även placerat en 5 kW solcellsanläggning och i källaren är en avloppsvärmeväxlare monterad som förvärmer inkommande vatten från ca 4 grader till ca 17 grader. Projektet är projekterat och certifierat enligt Miljöbyggnad Silver.

Vinnarkransen och Hovslagaren är på många sätt ganska lika varandra och processen präglades av yttersta omsorg om varje detalj. Inflyttning i Hovslagaren skedde i december 2016 och i Vinnarkransen i november 2018.

KUND

HSB MÖLNDAL

BESKRIVNING

NYBYGGNATION AV 142 LÄGENHETER

ENTREPRENADFORM

TOTALENTREPRENAD

BYGGTID

06/2015 – 11/2018

OMFATTNING

BOA 9200 kvm

REFERENSER

Peter Deijenstedt, HSB

ÖVRIGT

Entreprenadsumma: 235 MSEK