Skip to main content

Årets byggkvinna 2023 – Mariam Mohammedamin

Vinnaren av Årets byggkvinna 2023 är Mariam Mohammedamin som jobbar som arbetsledare hos oss på Tommy Byggare.

Det är tredje gången som branschorganisationen Byggföretagen korar Årets byggkvinna för att främja jämställdhet och öka intresset för byggjobb. Nomineringarna har blivit fler och fler för varje år och Mariam Mohammedamin valdes ut bland drygt hundra kvinnor.

Juryn motiverar sitt val med att Mariam är en ledstjärna för framtida kvinnor och flickor som vill söka sig till bygg- och anläggningsbranschen. Hon drivs av ett mod, ett driv och med en vilja att förbättra, inte bara sitt eget liv, men också människors liv runt omkring henne. Årets byggkvinna ska även vara en inspiration för byggbranschen i stort. Vinnaren har, genom att bara vara sig själv, visat på att byggbranschen inte enbart handlar om spikar och skruvar, det handlar i slutändan också om att bygga samhällen. När saker inte gått hennes väg har hon, med en målinriktad uppfinningsrikedom, ändå hittat vägar runt. Den förmågan, att hitta lösningar på de utmaningar som hon stött på, gör henne inte enbart till en värdig vinnare, det gör henne till en förebild för hur vår bransch ska ta sig an svåra tider och till synes omöjliga utmaningar. Eller, för att recitera ett citat som vinnaren själv följer, ”Ingenting i världen är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid”.