Tommy Byggare förvärvar Frenbo Fastigheter!

Tommy Byggare AB har tillsammans med Erik Selin Fastigheter AB i ett joint venture tecknat avtal om förvärvandet av Frenbo Fastigheter AB i Lidköping. Avtalet innebär att Tommy Byggare tillsammans med Frenbo kan tillhandahålla ett mycket brett och attraktivt erbjudande inom fastighetsutveckling och byggnation.

Onsdagen den 6 april skrev Mattias Samuelsson, vd Tommy Byggare, och Jörgen Ehn, vd Frenbo, avtal om att Tommy Byggare tillsammans med Erik Selin Fastigheter förvärvar Frenbo Fastigheter.

Förvärvandet innebär att Tommy Byggare från och med nu, tillsammans med Frenbos erfarenhet inom projektutveckling, kan tillhandahålla hela utvecklingskedjan; från markförvärv, genom projektutveckling och byggprocess, till det att nyckeln överlämnas. Ett brett och solitt erbjudande. Mattias Samuelsson kommenterar:

– Det här är ett viktigt steg för att stärka Tommy Byggares position. Vår affärsstrategi är att bredda verksamheten från att enbart erbjuda byggtjänster till att även tillhandahålla projektutveckling av bostadsprojekt och kommersiella lokaler. Förvärvet ger oss ett mycket starkt ben att stå på.

 

Ett viktigt steg för båda bolagen

Frenbo är ett välkänt fastighetsbolag i Lidköping med omnejd. I deras bestånd hittas välkända hyresgäster, exempelvis Hemköp, Jysk, Elgiganten, H&M och Åhléns. De har i nuläget flera utvecklingsprojekt rullande, exempelvis 130 bostadslägenheter utmed Skaragatan i Lidköping. Jörgen Ehn kommenterar förvärvet:

– Vi har under en tid letat efter en partner som vi kan driva projekt tillsammans med från start till mål. Tommy Byggare har vi haft god kontakt med sedan tidigare, och vi ser dem som det enda bolaget vi vill göra den här resan med.

Tommy Byggares kunskaper inom bygg, Frenbos erfarenhet inom projektutveckling och Erik Selin Fastigheters finansiella styrka bildar en stark trio inom fastighetsutveckling och byggnation. Och Mattias Samuelsson tror starkt på framtiden:

– Jag är mycket glad över att den här affären nu är i hamn. Den kommer att innebära stora möjligheter för båda bolagen, avslutar Mattias.

För mer information, kontakta:
Mattias Samuelsson, VD Tommy Byggare
Tel: 070-377 26 15

SENASTE INLÄGG